Tanktranport Vereecke vandaag

Tanktransport Vereecke is een familiebedrijf bij uitstek. Verder werken er nog 19 gedreven chauffeurs bij hen. Zij zijn een echt familiebedrijf met gemoedelijke omgangsvormen en loyaal personeel. Mensen met meer dan 30 jaar dienst vormen geen uitzondering. Ze zijn vrij kleinschalig, dus heel flexibel. Indien nodig kan de planning tot op het allerlaatste moment bijgestuurd worden.

ISO 9001

Zij beschikken over alle certificaten volgens de NBN EN ISO 9001:2015 normen. Dit certificaat slaat op alle nationaal en internationaal tanktransport over de weg van vloeibare ADR en niet-ADR producten in opdracht van derden. Daarnaast is Tanktransport Vereecke ook in het bezit van het nodige certificaat voor het transport van diervoeders (FCA-certificaat).

iso9001

LEAN AND GREEN AWARD

Op 16 december 2014 heeft TVP de Lean and Green Award mogen in ontvangst nemen van de Antwerpse proviciegouverneur Cathy Berx. Het doel van het Lean and Green programma is de uitstoot van CO² te verminderden met minstens 20% over een periode van 5 jaar. Dit bereiken ze door o.a. een beperking van de maximumsnelheid van hun vrachtwagens en een keuze voor een milieuvriendelijker wagenpark. Deze award zien zij dan ook als een stimulans voor een duurzame en kwaliteitsvolle logistiek.

 


Geschiedenis

Reeds in 1931 startte Pieter Vereecke het bedrijf op met paard en kar. Hout en steenkool waren de meest vervoerde producten. In 1953 maakten paard en kar plaats voor vrachtwagens en opleggers. Na de sluiting van de eerste steenkoolmijnen onder meer door het aanwenden van andere verwarmingsgrondstoffen, werd overgeschakeld naar het vervoer van chemische vloeistoffen. De eerste tankwagens verschenen op het bedrijfsterrein.

De jaren ‘60 kondigen een belangrijke ommekeer aan. Vereecke sluit een contract af met de firma UCB voor het transport van gevaarlijke stoffen en koopt vijf tankwagens aan. Dit luidt het begin in van een onafgebroken groei. Vandaag staan Kathleen Vereecke en Nico Vereecke aan het hoofd van het bedrijf.